Jun. 7, 2018

           Tatucului, devenit bunicuta, i-a luat locul unul care a ramas in amintirea noastra printr-o mare topaiala si o frumoasa declaratie de dragoste. Acestuia i-a urmat unul bun de gura si caruia ii placea sa se auda vorbind, dar cand i se puneau intrbari care-l incomodau, incheia cu "hai, pa, ca avem treaba". Cam atat despre cei doi, deoarece povestea nu este despre ei, ci despre MAREA FAMILIE.

        Pe undeva, pe la marginea tinutului, traia unul care-si vedea de agoniseala lui si se descurca omul. Nu stiu cum, dar s-a auzit la centru ca e tare priceput si se bazeaza si pe unii care-si dorm somnul de veci, dar din cand in cand vin sa-i dea o mana de ajutor. Vazand ca metodele lui sunt foarte rodnice, l-au cnvins sa plece din tinutul marginas si sa se apropie de cei care conduc familia. Si a plecat omul, ca-i bun la suflet si vrea sa fie de ajutor. A inceput sa lucreze pentru familie si a facut-o asa de bine, incat s-a trezit ca l-au facut pe el sef de clan si au inceput sa-l numeasca tatic. Si vazand taticul cat e de iubit si apreciat de FAMILIE, s-a gandit s-o intareasca, asa ca s-a incuscrit cu un bunicut, da`berbant, care avea o familie micuta, rupta din una mai mare. Ei, unde-s doi puterea creste, asa ca lucrurile au inceput sa se aranjeze, spre bucuria lor si a familiilor respective. Dar mai sunt unii, nu de-ai lor, care incearca sa le bage bete-n roate, insa au ei ac de cojocul acestora si au si oameni de nadejde care stiu ce si cum sa faca. Si fac. Pana vor fi toate, dar absolut toate,pe fagasul dorit, s-a gandit taticul ca familia trebuie sa arate ca e "unita-n cuget si simtire", asa ca a chemat-o la o mare adunare, unde fiecare poate sa-si exprime dragostea si atasamentul fata de TATIC si de maretele sale realizari.                                                                                        

          

          Ma opresc acum din povestit, dar n-as vrea sa credeti ca in aceasta MARE FAMILIE sunt numai Adami. Sunt si Eve, bineinteles, ca doar e o familie traditionala. Si Evele familiei sunt de multe feluri, dar foarte ascultatoare si folositoare. Una scoate perla dupa perla, unele-s mai acrisoare, dar vorbarete nevoie mare, altele-s tacute, dar dulcici-dulcici, mai ceva ca o bombonica.🙃

Dec. 27, 2017

           A fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti. A fost odata o mare familie in fruntea careia era un tatuc. Acestuia ii placea sa priveasca spre locul de unde rasare soarele. Stiind asta si vazandu-l cu zambetul pe buze, unii au inceput sa-l asocieze cu aparitia astrului respectiv. Si-l iubeau, mai ales ca-l vedeau sarac si cinstit. Si cand mai carcoteau unii din familii mult mai mici care tot incercau sa-i puna tatucului sula-n coasta, veneau nechemati multi binevoitori dotati cu bate, rangi, topoare si ce mai aveau ei pe acasa si restabileau linistea, dupa care faceau curatenie si plecau la treburile lor, insotiti de multumirile tatucului. Cu timpul, fericirea marii familii a fost umbrita de primul divort. Au urmat si altele, dar mai putin importante. S-au mai facut aliante, chiar si mezaliante, dar familia tatucului tot cea mai mare a ramas.

           Nu v-am spus cum a ajuns tatucul seful marii familii, dar am sa va povestesc cum, dupa o vreme, au aparut unii mai tineri care i-au luat locul si l-au facut bunicuta. Ca in orice familie, bunicuta este respectata si invitata la evenimentele importante. Nimeni nu o critica, nici nu se dezice de ea. Nu are purere de decizie, dar cateodata i se folosesc retetele, fara sa se specifice ca ea le-a aplicat sau chiar le-a inventat pe unele.

Oct. 16, 2016

"Atunci,luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie." (Facerea 2.7)
"Iar coasta luata din Adam a facut-o Domnul Dumnezeu femeie si a adus-o la Adam." (Facerea 2.22)
"De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup." (Facerea 2.24)

Oct. 16, 2016

             ...se numeste aceasta pagina ADAM & EVA si nu EVA & ADAM, cum, poate, ar fi fost politicos? Pentru ca asa s-a incetatenit. Am auzit de multe ori spunandu-se "...de la Adam si Eva...", niciodata "...de la Eva si Adam...". Sa fie pentru ca legenda spune ca el a fost creat intai sau pentru ca e considerat mai important? Nu stiu, dar asta e.  

               ...ma leg eu de ei? Am comentarii de facut despre cei doi? As avea cateva si poate le voi face candva, sau poate nu. Ceea ce mi-am propus este sa scriu despre Eve si Adami, despre Ele si Ei, cu alte cuvinte, despre noi, care, conform legendei, ne tragem din Adam si Eva. 🤔